Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1

    Exclamation Kelas English ( DEWASA / SPM / MUET / iELTS ) @ Seremban / KLang / Shah Alam /Online

    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?



    MyCambridge menyediakan Kelas Bahasa Inggeris Persendirian ( 1 ~ 4 orang setiap kelas) untuk :

    - Kursus Dewasa (< 6 bulan) : Untuk Kerja / Perniagaan / Melancong / Berhijrah / Temuduga / MUET / IELTS

    - Tuisyen Akademik (> 10 bulan) : UPSR / PT3 / SPM / STAM / STPM / Kolej / Universiti



    Kandungan kursus termasuk :
    SPEAKING, WRITING, READING & LISTENING dan terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I

    Kehadiran & Cuti : Kelas persendirian adalah fleksibel, 4 minggu dikira 1 bulan, contohnya pelajar boleh bermula pertengahan bulan September dan habis awal Disember, (hanya hadir 4 minggu kelas)


    KELAS SHAH ALAM- KLANG :
    Jadual : Setiap Sabtu ( 10.00 pagi - 12.00 tgh ) ATAU Selasa ( 8.00 mlm - 10.00 mlm )
    Lokasi : Taman Hijrah, Rantau Panjang, Klang

    KELAS SEREMBAN- SENAWANG :
    Jadual : Setiap Sabtu (4.30 ptg - 6.30 ptg)
    Lokasi : Kampung Melayu Panchor, Paroi Seremban 70400 Negeri Sembilan.


    KELAS HOMEBASED (untuk Kursus Dewasa shj):

    Jadual : Ikut waktu pelajar - pilih 2 jam seminggu (*Hari Bekerja shj)
    Lokasi : di Pejabat/Starbucks/Rumah Pelajar berhampiran SHAH ALAM / PUTRAJAYA / CYBERJAYA / KLANG / KAPAR


    KELAS B.I ONLINE (Seluruh Malaysia) :
    Jadual : Mengikut Kelapangan Masa Pelajar Sendiri
    Lokasi : Dirumah Pelajar Sendiri ~ Seluruh Negara, Sabah, Sarawak, Brunei & Singapore
    Medium : Mengunakan Google Chrome interface


    Maklumat Lanjut >> http://MyCambridge.blogspot.my/




    .
    Last edited by anissophea; 04-18-2017 at 03:52 PM.

  2. #2

    Arrow Kursus Menjawab Temuduga (Bahasa Inggeris) & Cara Menulis Resume



    MyCambridge menyediakan :

    KURSUS MENGHADAPI TEMUDUGA ( BAHASA INGGERIS ) & CARA MENULIS RESUME


    Kandungan kursus termasuk :

    - Cara menjawab temuduga Bahasa Inggeris (Terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I)

    - Cara menulis Resume & Cover Letter


    Hanya 1 ~ 4 Pelajar satu kelas (Pelajar tidak perlu malu untuk 'Speaking')




    KELAS SHAH ALAM- KLANG :

    Jadual : Sehari shj - Sabtu ( 10.30 pagi - 12.30 tgh )

    Lokasi : Kuarters Guru Sek. Ren. Batu Belah, Taman Sentosa *Klik untuk besarkan Peta & Print




    KELAS SEREMBAN- SENAWANG :

    Jadual : Sehari shj - Sabtu ( 4.30 ptg - 6.30 ptg )

    Lokasi : Kampung Melayu Panchor, Paroi Seremban 70400 Negeri Sembilan. *Klik untuk besarkan Peta & Print (Google Map)




    Untuk Maklumat Lanjut Sila ke >> http://mycambridge.blogspot.com/2016...ga-bahasa.html




    .
    Last edited by anissophea; 11-08-2016 at 12:14 PM.

  3. #3
    Adakah anda masih ragu-ragu dengan penguasaan Bahasa Inggeris anda? masih teragak-agak untuk membuat pembentangan atau temuduga dalam Bahasa Inggeris?

    Bagi yang berminat meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris, boleh mengikuti Kelas Bahasa Inggeris Komunikasi Dewasa di MyCambridge dengan kadar yuran yang berpatutan. Kursus ini dibentuk khas untuk usahawan, penjawat awam, kakitangan swasta dan golongan professional yang masih kurang yakin dengan tahap penguasaan Bahasa Inggeris mereka. Graduan yang menganggur dan pelajar lepasan SPM juga dialu-alukan untuk menyertai kursus ini.

    MyCambridge menyediakan kursus Bahasa Inggeris untuk :

    - Dewasa : Untuk Kerja / Perniagaan / Melancong / Berhijrah

    - Akademik : MUET / IELTS / SPM




    KELEBIHAN KURSUS:

    - Setiap kelas hanya 3 ~ 5 pelajar shj (perhatian 100% kepada setiap pelajar)
    - Sangat 'private' (pelajar tidak perlu malu jika salah sebutan).
    - Guru berbangsa Melayu dan Bahasa Pengantar adalah Bahasa Melayu - Mudah difahami pelajar
    - Kandungan kursus termasuk SPEAKING, WRITING, READING & LISTENING dan terbuka untuk mereka yang langsung tidak tahu bercakap B.I



    SESUAI UNTUK:

    - Ingin meluaskan skop pelanggan jika berniaga.
    - Menepati syarat mendapat pekerjaan. (semua syarikat memerlukan pekerja fasih berbahasa inggeris)
    - Syarat naik pangkat terutamanya bagi Guru (khasnya sekolah bestari).
    - Mendapatkan Jodoh. (wanita/lelaki yang fasih berbahasa inggeris tampak segak)
    - Memudahkan urusan di luar negara seperti melancong / out-station.
    - Untuk memenuhi keperluan akademik MUET, SPM, etc.




    SHAH ALAM- KLANG:

    Jadual : Setiap Sabtu (10.30 pagi)
    Lokasi : Kuarters Guru Sek. Ren. Batu Belah, Taman Sentosa (PETA di MyCambridge.co.nr)
    Landmark : Seberang Bazaar Masjid Sirajuddin Al-Annar Kg Batu Belah (Belakang Sek.Ren. Batu Belah & Hotel eComfort)


    SEREMBAN- SENAWANG:

    Jadual : Setiap Sabtu (4.30 ptg)
    Lokasi : Kampung Melayu Panchor, Paroi Seremban 70400 Negeri Sembilan. (PETA di MyCambridge.co.nr)
    Landmark : Sebelah Highway LEKAS / Simpang 4 Seremban-Senawang-Kuala Pilah. Belakang Sekolah Kebangsaan Panchor Paroi & Kolam Memancing.


    ==

    KELAS DI RUMAH / PEJABAT (sekitar Shah Alam / Putrajaya / Cyberjaya) :

    Masa : 1.00 tgh - 2.00 petang (Kelas di Pejabat/Kedai/Premis)
    Masa : 2.30 petang - 3.30 petang (Kelas di Rumah/Kolej)
    Hari : Sehari seminggu (pilih ISNIN atau SELASA atau KHAMIS atau JUMAAT )


    ==
    KELAS ONLINE (Seluruh Negara, Sabah, Sarawak, Brunei & Singapore) :
    Jadual : Mengikut Kelapangan Masa Pelajar Sendiri
    Lokasi : Dirumah Pelajar Sendiri
    Medium : Mengunakan Google Chrome interface



    Pendaftaran Kelas : MyCambridge.co.nr







    .

  4. #4
    Apakah perbezaan antara see,look dan watch?

    SEE

    See adalah perkataan tidak aktif. Bila mata kita buka, kita akan terus nampak tanpa memikirkannya.

    See juga digunakan untuk memberitahu yg kita faham sesuatu.

    I see a yellow car near the shop.

    I see what you mean.


    LOOK

    Look adalah aktif.Kita mesti mahu melakukannya untuk jangka masa pendek atau sesuatu yg perlukan

    perhatian.

    Let's look at the cake again.

    Look if they have the book.

    Look out for pickpockets.


    WATCH

    juga perkataan aktif. Ianya mesti sesuatu yg ingin kita lakukan tetapi utk jangka masa lama.

    Let's watch that movie.

    Mimi loves to watch tennis.





    Look, see or watch(ing)? Choose the correct answer.

    1.Do you want to _ a movie with me?

    2.I will _ for your purse.

    3. I _ he left his bag on the sofa.

    4.I _ a cat looking for food.

    5. Did you _ the news last night?

    6. _ out for that bike!

    7.We love to _ the sunset in Bali.

    8. Did you _ my blue bag?

    9. _ you tomorrow at the wedding.

    10. I am _ football later with Ahmad.

    Answer:

    1.watch 2.look 3.see 4.see 5.watch 6.look 7.watch 8.see 9.see 10.watching

  5. #5
    Bila nak guna much dan bila nak guna many?

    When to use much and when to use many?
    ●Kita gunakan much utk uncountable noun (kata benda yang tidak boleh dikira)
    - milk, sugar, money, time
    ●Kita gunakan many utk countable noun (boleh dikira)
    - minutes, ringgit, bottles of milk, can of drinks

    Example:
    How much money does he have?
    How many hours does it take to go to London?

    Choose many or much.
    1. How _ brothers do you have?
    2.How _ cars were stolen last year?
    3. How _ coffee do you drink a day?
    4. How _ money does he need?
    5. How _ cats do they have?
    6. How _apples did you buy?
    7. How _ trees are there in the park?
    8. How _clothes should I bring?
    9. How _ paintings does he have?
    10. We saw _ animals at the zoo.


    Answers:
    1.many 2.many 3.much 4.much 5.many 6.many
    7.many 8.much 9.many 10.many
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  6. #6
    Pada blog update kali ini saya akan menerangkan cara untuk apply ke universiti luar negara terutamanya kepada sesiapa yang ingin melanjutkan pelajaran ke United Kingdom memandangkan ada beberapa readers blog ini yang bertanya melalui email cara-caranya. So, untuk memudahkan, saya akan update di sini ye.

    Dulu, saya menggunakan keputusan matrikulasi untuk apply ke United Kingdom dan telah berjaya menerima 4 tawaran daripada universiti-universiti terkemuka dunia.

    Baru-baru ini saya telah menerima satu lagi tawaran daripada University of Nottingham dalam bidang Biochemistry and Molecular Medicine. So that makes it the fourth offer overall.

    Sayangnya one of my applications is rejected sebab Matrikulasi tidak diterima oleh universiti tersebut (Exeter College, university of Oxford)

    Dalam blogpost kali ini, saya akan menjawab segala (takla semua hehe) persoalan yang telah diajukan dalam email. Most of the questions adalah mengenai bagaimana melanjutkan pelajaran ke luar negara, cara mengisi UCAS dan sebagainya.

    Q(Question)
    A(Answer)

    Q: "Matrikulasi diterima @ diiktiraf ke di UK?"
    A: Selain STPM, A-Level, International Baccauleurette, dan UEC, sijil Matrikulasi juga boleh dijadikan tiket ke UK! Sijil matrikulasi sudah mendapat pengiktirafan di beberapa universiti terkemuka di UK.

    here are some universities yang mengiktiraf pelajar lepasan matrikulasi

    University of Manchester
    University of Birmingham
    University of Nottingham
    Queen's University, Belfast.
    University of Bristol
    University of Westminster
    University of York
    University of Surrey
    University of Suxxex
    University of Reading
    Hartpury College
    Birkbeck, University of London
    University of Reading
    University of Portsmouth
    Canterbury Christ Church University
    Lancester University
    Aberystwyth University
    Cardiff Metropolitan University
    London Metropolitan University
    Anglia Ruskin University
    Erudio College
    University of Huddersfield

    and the list goes on..... yang lain research sendiri ye hehe. So jangan pandang rendah sijil Matrikulasi ni! Kalau dapat tawaran study di Matrikulasi selepas SPM, grab that chance.


    Q: "macam mana abg apply overseas? sy dpat jugak sijil 1119 tp x la sebagus keputusan abg. "
    A: Saya apply ke UK melalui sistem yang dinamakan UCAS. UCAS merupakan universities entrance system yang sama seperti UPU kementerian Pelajaran Malaysia yang menempatkan pelajar di universiti. Yang membezakan dengan UPU, UCAS boleh digunakan oleh pelajar antarabangsa juga namun UPU hanya diterhadkan kepada pelajar Malaysia sahaja.

    Kalau yang berminat nak study di UK tu, click https://www.ucas.com/ucas/undergraduate/register untuk apply menggunakan UCAS.

    keputusan English 1119 semasa SPM dahulu juga berguna jika ingin melanjutkan pelajaran ke UK sebab English 1119 merupakan standard English yang diiktiraf oleh Cambridge English. Saya memperoleh gred 2A dalam English 1119 ini (yang terbaik adalah 1A). Skor anda sekurang-kurangnya perlu C ke atas ye.

    Kalau anda skor English 1119 dengan baik, anda tidak perlu bersusah payah lagi untuk duduk untuk IELTS or TOEFL. Jangan ingat English tak penting ye.

    Namun, bukan setiap universiti di UK menerima English 1119 ini, ada yang hanya menerima IELTS dan TOEFL sahaja. Oleh itu, rajinkanlah diri untuk semak entry requirement di website universiti ye. Here are some links to universities in UK and their English entry requirements (yang menerima English 1119)

    Uni. of Sheffield : https://www.sheffield.ac.uk/undergra...licies/englang
    Uni. of Manchester : http://www.manchester.ac.uk/study/in...sia.htm?page=2
    Uni. of Birmingham : http://www.birmingham.ac.uk/undergra...nal/index.aspx
    Uni. of Southampton : http://www.southampton.ac.uk/uni-lif.../malaysia.page
    Staffordshire Uni : http://www.staffs.ac.uk/internationa...ents/malaysia/
    Plymouth Uni : https://www.plymouth.ac.uk/internati...y-requirements
    Cardiff Uni : http://www.cardiff.ac.uk/for/prospec.../malaysia.html
    Uni. of Leicester : https://le.ac.uk/student-life/intern...nts/equivalent
    Uni. of Surrey : http://www.surrey.ac.uk/undergraduat...tries/malaysia
    City Uni London : http://www.city.ac.uk/international/my-country/malaysia
    Uni. of Lincoln : http://www.lincoln.ac.uk/home/intern...hrequirements/
    Lancester University : http://www.lancaster.ac.uk/study/int...ualifications/
    Uni. of Brighton : https://www.brighton.ac.uk/internati.../malaysia.aspx
    Oxford Brookes Uni : https://www.brookes.ac.uk/internatio...tion/malaysia/
    Imperial College London : https://www.imperial.ac.uk/study/pg/...ments/english/
    Uni. of Nottingham : https://www.nottingham.ac.uk/ugstudy...uirements.aspx

    p/s: yang lain cari sendiri ye, ni je yang mampu dikorek hehew.


    Q: "Filling in the UCAS is not easy. Oh! How about the payment? How do you pay? And how much do you pay? In MYR."
    A: Yes, filling the UCAS was not easy for me too. for the payment, if you have chosen only ONE university, the amount that you should pay is Rm77.28(12) while as for multiple choices, the amount you will have to pay is RM 148.12 (23). depending on the rate. The only payment channel is through Credit or Debit card. make sure you have enough balance before paying for your application.
    (rate currency yang digunakan pada masa ni ialah pada Jan 2016)


    Q: "I want to ask about the education section. How do you fill in the section? Do you put your spm result also? And what is the awarding bodies for foundation? I really don't know how to fill the section in"
    A: Yes, i did put my SPM result. After you have sent your application, the chosen universities will require you to send them the scanned copy of your SPM result. this is mainly for checking your 1119 English result as some universities accept 1119 English. if you have passed the minimum requirement for English, then you do not have to sit for IELTS or TOEFL. as for awarding bodies, for foundation. i think it is similar to matriculation which is MOE.


    Q: One more help. The section for reference. The organisation name for our referee. What should I put? If she is my college tutor then her organisation name will be College?
    A: Yes, you should put your college name. All the best for your application and don't hesitate to ask if you have any question.


    Q: "Berapa minimum CGPA nak apply ke luar negara?"
    A: Kalau nak lebih selamat, skor CGPA above 3.50 ye. Tak kira Matrikulasi atau STPM
    Sebab banyak lagi saingan daripada pelajar antarabangsa yang lain. Apabila kuota sudah penuh, universiti akan tutup pengambilan bagi pelajar antarabangsa.


    Q: "boleh guna results bmat (UMAT Uni Malaya) utk uni di uk jugak?"
    A: Kurang pasti sebab tidak pernah mengambil ujian tersebut, namun jika anda mahu melanjutkan pelajaran dalam Perubatan atau bioperubatan di UK, BMAT merupakan salah satu ujian saringan sebelum layak masuk ke peringkat temuduga. Biasanya universiti-universiti tersebut akan ada ujian BMAT mereka yang tersendiri seperti Universiti Malaya iaitu UMAT. Namun saya kurang pasti jika keputusan UMAT dari Universiti Malaya boleh digunakan di luar negara. Jika berminat untuk melanjutkan pelajaran dalam bidang tersebut di UK, elok untuk menyemak dengan tutor respective university.


    Q: "Kalau nak belajar di UK, visa dan passport jenis mana yang sesuai?"
    A: Okay, yang ni saya belum expert sangat sebab belum lagi sambung study di luar. Namun, sebelum menjejakkan kaki ke luar negara, saya telah membuat research mengenai Student Visa yang patut dimohon oleh pelajar Malaysia.

    Anda perlu memiliki UK Tier 4 student visa

    Sebelum apply visa, kena ada 40 points. Nak dapat dari mana 40 points ni?

    Anda akan menerima 30 points jika anda sudah mempunyai surat tawaran belajar daripada salah satu universiti di UK yang mempunyai pengiktirafan oleh UK Visa dan Immigration UK (UKVI). Selain itu, universiti yang menawarkan anda tawaran belajar mestilah sudah diiktiraf dan diberi High Trusted Status (HTS) oleh Immigration UK (UKVI).
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  7. #7
    Tenses
    Tenses adalah sebuah konsep untuk menunjukkan masa, kesinambungan, sesuatu yang telah tamat secara total, tindakan atau keadaan berkait dengan masa ianya digunakan(ketika bercakap/berbual).
    Ramai yg keliru bentuk2 masa, cara guna dan makna tenses itu sendiri. English ada 12 bentuk masa yg terdiri dari 3 bentuk masa utama:
    Masa/time:
    past = waktu yg telah berlalu
    present = sekarang atau sesuatu yg sedang dilakukan setiap hari/kebiasaan
    future = masa akan datang
    Terdapat 2 aspek dlm bentuk masa ini:
    Progressive:
    tindakan yang belum selesai
    Perfective:
    Tindakan atau keadaan yg telah selesai/tamat.
    progressive aspek membawa "continuous" tenses iaitu:
    past continuous
    present continuous
    future continuous
    perfective membawa "perfect tense":
    past perfect
    present perfect
    future perfect
    Bila 2 aspek ini digabung, kita akan dapat :
    past perfect continuous
    present perfect continuous
    future perfect continuous.
    Contoh:
    Present simple:
    I do
    Present continuous:
    I am doing
    Present perfect:
    I have done
    Present perfect continuous:
    I have been doing this
    Past simple tense:
    I did
    Past continuous:
    I was doing
    Past perfect:
    I had done
    Past perfect continuous:
    I have been doing
    Future simple:
    I will do
    Future continuous:
    I will be doing
    Future perfect:
    I will have done
    Future perfect continuous:
    I will have been doing
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  8. #8
    Pemendekkan perkataan atau contraction

    Ramai yang hubungi saya memberitahu yang mereka faham kebanyakkan maksud dalam penggunaan harian apabila membaca, tetapi apabila mereka menonton movies atau perlu bercakap dengan mereka yang lebih fasih atau orang luar yang berbahasa Inggeris, mereka tidak faham apa yang diminta, dialog atau dibualkan.

    Ini kerana kebanyakkan mereka yang fasih atau mereka yang memang berbahasa Inggeris seperti orang Amerika atau British menggunakan contraction dalam bahasa harian mereka. Bila anda mula belajar, mungkin agak sukar untuk faham atau tahu yang mereka menggunakan contraction kerana tidak biasa mendengarnya.

    Kenapa contraction adalah bagus untuk anda gunakan?

    Contraction adalah penting jika anda mahu berbunyi lebih natural.
    Contraction boleh membantu anda bercakap dan mendengar kerana ianya adalah sukar untuk ditangkap dan jika anda sendiri tidak menggunakannya, adalah sukar untuk tahu jika sesuatu perkataan itu adalah contraction.

    Ini adalah contoh formal contraction (dalam buku teks, surat khabar, bahan penulisan dsbgnya):
    I'm = I am
    can't = can not
    don't = do not
    dan lain2

    Contoh informal contraction yang biasa digunakan (perbualan, menulis di fb, social media):
    gonna = going to (I'm gonna go shopping later = saya akan pergi shopping nanti)
    wanna = want to ( I wanna eat = saya nak makan)
    whatcha = what are you (whatcha doin'? =awak buat apa?)
    kinda = kind of (I'm kinda hungry = saya agak lapar)
    gotta = got to ( I gotta go = saya kena pergi)
    gimme = give me ( can you gimme a ride? = bolehkah awak tumpangkan saya?)
    doncha/donchu = don't you (doncha/donchu have anything better to do? = awak tak ada benda yg lebih baik nak buat?)
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  9. #9
    Buku Better English Series: Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day - RM25


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Do your sentences run longer than a page of this book? Or do they hang in the air, waiting for a subject, an object or some punctuation to finish them off?
    This easy-to-use guide to sentence writing not only teaches you how to overcome run-ons and sentence fragments but all of the sentence construction obstacles encountered by anyone who needs to master (or remaster) the English language…without making you do a single dreaded diagram! You’ll learn a sentence-combining approach to writing that goes beyond helping you avoid errors by teaching you how to create good sentences with variety and style. You’ll also find:

    Clear discussions of rules and strategies for good writing.
    Easy-to-understand explanations and plenty of exercises, from fill-in-the-blank to transforming short sentences into longer and more graceful combinations.
    An answer key at the back of the book to encourage you to work at your own pace and check your answers as you go.

    Even if you can’t spare 30 minutes a day to learn how to write brilliant sentences, Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day allows you to custom-design your learning to take as little as five minutes a day Like its companion guides in the Better English Series–Better Grammar in 30 Minutes a Day, Better Punctuation in 30 Minutes a Day, and Better Vocabulary in 30 Minutes a Day– this book is just what the teacher ordered!
    Do your sentences run longer than a page of this book? Or do they hang in the air, waiting for a subject, an object or some punctuation to finish them off?
    This easy-to-use guide to sentence writing not only teaches you how to overcome run-ons and sentence fragments but all of the sentence construction obstacles encountered by anyone who needs to master (or remaster) the English language…without making you do a single dreaded diagram! You’ll learn a sentence-combining approach to writing that goes beyond helping you avoid errors by teaching you how to create good sentences with variety and style. You’ll also find:

    Clear discussions of rules and strategies for good writing.
    Easy-to-understand explanations and plenty of exercises, from fill-in-the-blank to transforming short sentences into longer and more graceful combinations.
    An answer key at the back of the book to encourage you to work at your own pace and check your answers as you go.

    Even if you can’t spare 30 minutes a day to learn how to write brilliant sentences, Better Sentence Writing in 30 Minutes a Day allows you to custom-design your learning to take as little as five minutes a day.Like its companion guides in the Better English Series–Better Grammar in 30 Minutes a Day, Better Punctuation in 30 Minutes a Day, and Better Vocabulary in 30 Minutes a Day– this book is just what the teacher ordered!




    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/lam...-rm60-shj.html
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

  10. #10
    Buku Peribahasa dan Ungkapan Inggeris - Melayu - RM15


    SINOPSIS / DESCRIPTION:

    Buku pertama yang menampilkan padanan peribahasa dan ungkapan Inggeris dengan peribahasa dan ungkapan melayu. Walaupun peribahasa dan ungkapan yang diungkap dalam Bahasa yang berbeza namun sesetengahnya membawa maksud yang sama. Buku ini sesuai untuk kegunaan penterjemah, penulis, pengajar, pelajar dan penyelidik sebagai bahan rujukan dan kajian.

    Ciri-ciri istimiewa:


    Menampilkan 191 kata masukan (termasuk 114 entri bertakrif)
    Dilengkapi takrifan, ayat contoh dalam Bahasa inggeris dan terjemahan dalam Bahasa Melayu serta ilustrasi
    Menggunakan sistem kata kunci bagi memudahkan pengguna untuk mencari peribahasa yang dikehendaki
    Disertai glosari Inggeris Melayu supaya pengguna dapat memahami maksud perkataan sukar yang terkandung dalam peribahasa dan ungkapan.





    Berminat untuk beli ?

    KLIK DISINI UNTUK BELI > http://www.mudah2u.co.vu/2014/06/per...e-control.html





    TERIMA KASIH
    http://www.CariJodohClub.co.nr - Agensi Perkhidmatan Mencari Jodoh 1 Malaysia

 

 

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
 
 
Copyright © 2012, SembangKerjaya.com. All Rights Reserved.
No Duplication Permitted!